Välkommen till Victorialoppet 2018


Nyheter för 2018.

Ungdomsloppet 9km
I år flyttar vi upp ungdomsklasserna Flickor och Pojkar 16 och 18 (F/P16-18)
till stora Victorialoppet, detta för att öka utmaningen våra kommande stjärnor. Anmälningsavgiften är dock fortfarande kvar på en lägre nivå än för stora loppet.
Självklart är det även fritt fram för dig under 16 år att prova på 9km så länge du anmäler dig i någon av klasserna F/P16.

Dela ditt Victorialoppet LIVE
Låt familj och vänner följa och stötta dig under ditt Victorialoppet. 2018 har alla möjligheten att använda RaceONE, appen som ger dig möjlighet till LIVE-tracking, LIVE-video och officiella resultat under hela ditt lopp. Med hjälp av GPS:en i din mobil kan familj och vänner följa dig under hela loppet.

Publik och funktionärer, hjälp gärna till att förhöja upplevelsen av loppet genom att LIVE-filma löparna. Detta gör du enkelt direkt i RaceONE appen!

Så här gör du:
1.Ladda ner - RaceONE finns för Iphone och Android. Läs mer på RaceOne.se
2.Anmäl dig - Starta appen, gå in på rätt lopp och anmäl dig
3.Dela - Berätta för familj och vänner om RaceONE så att de kan följa dig live
4.Starta - Aktivera loppet i RaceONE innan start. Ta med mobilen när du åker, starten går automatiskt när du passerar startlinjen


Händelser från 2017.

Den 14 och 15/7 fanns vi med ett infotält på torget i Borgholm där vi informerade om Victorialoppet och Victoriadagen hade lite försäljning samt möjlighet till efteranmälan till Victorialoppets Mini klass.


För första gången fick vi en Öländsk vinnare i Herrar 9 Km, Stort grattis till David Nilsson Högby IF som följer i Mamma Katarina och Syster Ida´s fotspår som båda vinnit Damklassen 1984 resp 2015.
I damklassen sprang Anna Holm Sparta in som segrare.
Vi fick 2 nya banrekord i ungdomsklasserna, Emil Magnell Tjävle IF sprang in på 12,15 i klassen Pojkar 16 och Love Nilsson UF Contakt Sprang in på 6,50 i pojkar 10


I vår inbjudan till Victorialoppet lovade vi att skänka en del av anmälningsavgiften, för vuxna deltagare, till Victoriafonden. Beloppet blev i år 30.000 kr som förs över till Radiohjälpens konto med märkning Victoriafonden.

Kopplingen till Victoriafonden är naturlig, dels för att det sker en insamling till fonden under TV-sändningen från Victoriadagen, dels för att fonden vill främja idrottsaktiviteter för barn och ungdomar med funktionsnedsättning och/eller kronisk sjukdom. Självklart fortsätter detta sammarbete även 2018 och med er hjälp hoppas vi kunna slå beloppet från föregående år!Ölands stora löparfest 15 juli

Den 15 Juli 2018 genomförs det klassiska Victorialoppet för 38:e gången. Lagom långt och passar alla kategorier av löpare, från elit till motionär eller nybörjare. Sommarens höjdpunkt i Borgholm anser många. Borgholm välkommnar Dig med mysiga uteserveringar, vimlande folkliv och oftast vackert väder.


Fortsatt samarbete med Kronprinsessan Victorias fond

Victoriafonden ger barn med funktionsnedsättningar möjlighet till en aktiv fritid. Som deltagare i Victorialoppet stödjer DU detta genom att en del av anmälningsavgiften tillfaller fonden. Mer information om Victoriafondens verksamhet på Radiohjälpen/kronprinsessan-victorias-fond .Victorialoppet 9 kilometer

Huvudloppet genomförs för fjärde året med samma snabba, lättsprungna bansträckning. Vackra strandnära vyer och en entusiastisk publik ger en härlig inramning.


"Publiken var mycket bra" säger herrsegraren 2016 Abrahman Adhanom, Eskilstuna.


"Ett fantastiskt fint lopp med massa publik." säger damsegrarinnan 2016, Louise Wiker, Hässelby.


Victoriajoggen 4 kilometer

Gå, lunka eller löp den fina banan som till största delen går i hamnområdet. Tidtagning för den som vill.


Lilla Victorialoppet 2 eller 1,5 kilometer

För flickor och pojkar upp till 14 år. För familjens yngsta medlemmar födda 2010 eller senare finns Mini klassen där någon vuxen kan följa med de allra yngsta.
Under loppet

Musikunderhållning skapar tillsammans med den entusiastiska publiken en härlig stämning längs banan. I 9km loppet serveras vatten längs banan. Toaletter finns vid start och målområdet.

Efter loppet

Priser till de första i ÖKK och ÖKM.

Utlottningspriser baserat på startnummer.
Deltagare i Victorialoppet, Victoriajoggen P/F 16 och 18 får minnesmedalj. Dricka och tilltugg serveras efter målgång.

Övriga deltagare i Lilla Victorialoppet får medalj, dricka och glass efter målgång.

Fri entré vissa tider till Sollidens slottspark och Borgholm Slott mot uppvisande av nummerlapp.

Rabatter i Borgholmsbutiker. Rabattkupong hämtas vid nummerlappsutdelningen.Vi ses på startlinjen den 15 juli 2018 - Välkomna!

Läs mer om Victorialoppet här


Fri entré till Sollidens Slottspark

Sollidens Slott bjuder även i år alla deltagare på fri entré till Slottsparken.
Fri entré gäller efter kl 15:00 15/7 och kl 11:00-18:00 16/7 och 17/7 .
Nummerlappen skall uppvisas. Passa på att utnyttja erbjudandet att besöka en fantastisk parkanläggning samt en intressant utställning. www.sollidensslott.se


Nytt för i år

Fri entré gäller även på Borgholms Slott. Fri entré gäller 15-16/7 kl 10:00-15:00 mot uppvisande av nummerlapp. www.borgholmsslott.se .Bra rabatter

Även i år kommer några Borgholmsbutiker att erbjuda deltagarna på 9 resp 4 km-sträckorna bra rabatter.


Victoriadagen - Ölands Nationaldag 14 juli

Besök Victoriadagen och hylla Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag tillsammans med den övriga Kungafamiljen och många av våra mest populära artister. Victoriastipendiet delas ut till någon av Sveriges bästa idrottare. För mer information se www.victoriadagen.se

Biljetter bokar du via ticnet.se , Kalmarbiljettcentrum.se eller Ölands Turist, tel 0485-89000