Välkommen till Victorialoppet.

15 juli – ett klassiskt datum för gamla och nya motionsentusiaster på Öland med omnejd.
Då springs/joggas Victorialoppet genom centrala Borgholm sedan 36 år tillbaka.
(Förr den 14 juli)

Vi som jobbar mest med loppet (några av oss sedan starten 1981!), anstränger oss
inför varje nytt år så att alla löpare/motionärer ska känna sig välkomna och få bästa möjliga service före, under och efter loppet. Mycket har vi gratis: Den ”lagom” långa distansen (huvudklassen), ”lagom” temperatur vid 19-tiden på kvällen, den lättlöpta banprofilen - nästan plan och en hejande publik längs stora delar av banan i sommar-Borgholm.
Regnar gör det inte heller denna dag…

Vidare hoppas vi att Victorialoppet, och andra liknande arrangemang, kan lämna sitt lilla bidrag till rörligare liv för såväl barn som vuxna. Ingen kan väl undgå att höra talas larmrapporterna om övervikt och stigande ohälsa hos en ökande del av befolkningen.
Ett sätt att motverka detta är att röra mera på sig. Så väl vardagsmotion såsom promenader, cykelturer och trädgårdsarbete, som löparpass och annan svettdrivande idrott. Vi är övertygade att åtskilliga av de träningskilometrar som avverkats inte skulle ha blivit gjorda om inte Victorialoppet och andra tävlingar funnits.
Stefan Holm, höjdhopparen, skrev för något år sedan i en krönika. ”På 1980-talet gick nästan alla omkring med en knapp på jackan eller tröjan. Knappen var i form av en handflata med texten: ”Rör inte min kompis” och syftet var att motverka rasism, ett ämne som alltid är lika aktuellt. På senare tid har jag funderat om man inte borde komplittera handen med en fotsula också. En fot med texten: ”Rör på dej kompis”!!! ”.

Så gör som bland annat många kompisgäng, familjer och släkter gjort under årens lopp. Träffas i Borgholm den 15 juli och låt de yngre vara med i Lilla Victorialoppet på eftermiddagen och de vuxna och halvvuxna i Victorialoppet på kvällen.

Välkomna mitt i juli 2017 !